NEKPIJN

Nekpijn komt in Nederland veel voor. Veel mensen zitten langdurig in statische houdingen, bijvoorbeeld tijdens het werken achter de computer of op de mobiele telefoon. De nek wordt hierbij langdurig belast in dezelfde positie, waardoor de spieren meer gespannen raken. Op den duur kan dit een stijfheid geven of pijnklachten. Soms met uitstraling in de arm of naar het hoofd. 

Pijn in de nek kan ook acuut ontstaan. Tijdens het verdraaien van de nek of na een ongeluk, zoals bij een whiplash. De pijnklachten kunnen dan zeer heftig zijn en zorgen voor forse beperkingen in het dagelijks leven. Je voelt je hierdoor beperkt in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten of in het uitvoeren van je werk. 

Veelvoorkomende problemen in de nek zijn:

- nekpijn gerelateerd aan een niet optimale werkhouding

- whiplash 

- nekhernia

Bij Fysiokracht kunnen we je gericht helpen. Daarvoor is het belangrijk eerst de klachten goed in kaart te brengen. Welke factoren spelen een rol, wat zijn de huidige beperkingen en wat wilt u weer graag kunnen. Om dit in kaart te brengen plannen wij een intake. Een intake bij Fysiokracht is 45 minuten, zodat wij ook nog tijd hebben om na het analyseren van de klacht ook al te kunnen behandelen. 

Het behandelen van nekpijn kan bestaan uit diverse therapieën, zoals manueel therapie of werkplek fysiotherapie. De soort therapie die wordt ingezet is afhankelijk van je klacht. 

Heb je pijn in de nek? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.