Oefeningen bij schouderklachten

Door: november 1st, 2019

Vaak is revalideren een proces van ups en downs. Dit is ook het geval na een schouder blessure of een schouderoperatie.  Het ene moment ben je blij omdat je al weer iets meer kan dan de week ervoor, het andere moment baal je ervan omdat het voor je gevoel niet of niet snel genoeg vooruit gaat. 

 In de meeste revalidatie trajecten is oefentherapie een groot onderdeel van de behandeling. Bij ons is dat niet anders. Ook bij ons moet er vaak getraind worden om de kracht en beweeglijkheid in de schouder weer terug te krijgen. Tot voor kort was dit vaak met saaie oefenvormen. In eerste instantie zonder gewichten, later vaak met een dumbell, een pulley of een elastieken band. Uiteraard zijn deze oefeningen nuttig en wordt je er sterker van, maar vaak vind de patiënt ze saai en moet hij of zij zich er iedere keer weer toe zetten. 

Bij Fysiokracht kan en gaat dit anders. Wij kijken naar de functie die onze patiënt in de toekomst nodig heeft, bijvoorbeeld voor het werk, hobby's of een sport. Door de relatie te leggen tussen de oefening en het doel ervan ziet de patiënt de meerwaarde. Ook trainen wij gericht op de functie die men in de toekomst weer nodig heeft. Om aan te geven wat we hiermee bedoelen hebben we onderstaand een filmpje toegevoegd van een patiënt die weer wil kunnen boksen. Het is zijn grote passie en oefenvormen waarbij hij weer kan boksen inspireren hem om ervoor te gaan en positief te blijven in de revalidatie. 

Sinds kort hebben wij hiervoor de beschikking over een gave tool, de Physioplux: Wil je hier meer info over kijk dan eens op; http://www.physioplux.com/

Dit is een myofeedback systeem. 'Myo' komt van myogeen wat spier betekent. Je bevestigt elektroden op de spier(en) die je wilt meten en via een app op je tablet krijg je visuele feedback over de spanning in deze spieren. Zo kan je mensen bewust bepaalde spieren meer laten inschakelen of juist manieren om te compenseren afleren.

 In het filmpje zien we onze patient van de Boks Academie in Nijmegen aan het werk met de Physioplux. Hij volgt ook een revalidatie traject na een schouder operatie. Je ziet dat hij op deze manier functioneel kan trainen zonder pijn aan zijn schouder. Revalideren en trainen is zo veel leuker en inzichtelijker voor de patient. Je krijgt direct te zien welke spieren je teveel of juist te weinig aanspant.

 Dus;

  • Bent u geopereerd aan uw schouder?
  • Heeft u schouderklachten tijdens of na het sporten?
  • Heeft u last van uw schouder tijdens het werk?
  • En wilt u op een leuke, effectieve en innovatieve manier revalideren?

Kom dan langs bij Fysiokracht! 

Dit kan op onze locatie in Nijmegen of Arnhem. Wij zijn altijd op zoek naar innovaties om uw revalidatie leuker en dus ook effectiever te maken!