Fysieke klachten op het werk

Door: oktober 7th, 2019

168 uren zitten er in een week. Met een gemiddelde van 8 uur slaap per nacht gaan daar al 56 uur vanaf. Je houdt dan nog 112 uur over. Als je een ‘gewone’ werkweek hebt van 40 uur per week verblijf je dus per week ruim 33% van de tijd die je wakker bent op je werkplek!

Het is belangrijk dat je je op je werkplek mentaal lekker voelt door een uitdagende leuke baan en gezellige collega’s. Daarnaast is het ook van belang dat je je er fysiek goed voelt. Hierbij is de inrichting van de werkplek en het beweeggedrag van groot belang. Je kunt je voorstellen dat als je 33% van de tijd dat je wakker bent in een niet optimale houding zit waarbij spieren te zwaar of te eenzijdig belast worden dit op den duur fysieke ongemakken kan geven.

In de reguliere fysiotherapie praktijk zie je veel mensen met nek-, rug- en schouderklachten waarbij de oorzaak van de klachten in het werk ligt. Fysiotherapeuten in een doorsnee praktijk proberen de patiënt dan zo goed mogelijk te helpen door de spieren en gewrichten weer los te maken, echter aan de oorzaak, die op de werkplek ligt,  wordt meestal niets gedaan. Om echter een blijvend resultaat te behalen is dit essentieel! Anders ga je terug naar je werk en is het een kwestie van tijd voor de klachten weer terugkomen.

Daarom zijn wij bij Fysiokracht van mening dat bij iedere werk gerelateerde klacht een kort onderzoek van de werkplek moet plaatsvinden. Ook voor de werkgever is dit goed aangezien hij of zij dan een werknemer op de werkvloer heeft die fit en productief aan het werk is en blijft.

Dus heb je een klacht die erger wordt op het werk en waar je geen last van hebt in de weekenden of vakanties, dan komen wij graag een keer langs om je werkplek te bekijken. Dit kan samen lopen met een fysiotherapie behandeling bij ons in de praktijk. Zo kan het zijn dat Jelte als manueel therapeut er snel voor zorgt dat je klachten afnemen en Erik-Jan als arbeidsfysiotherapeut in de laatste behandeling je werkplek optimaal instelt. Zo zorgen we dat je van je klachten af komt, maar ook vooral van je klachten af blijft!

Stel direct uw vraag